Likovna sekcijaLikovna sekcija

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2020/04/likovna-sekcija-naslovna.jpg

Sekcija djeluje po potrebi tijekom cijele godine. U sekciji sudjeluju učenici od VI. do IX. razreda. Učenici zainteresirani za likovni rad redovito se sastaju i u ugodnoj atmosferi stvaraju likovne radove. U plan sekcije ulazi estetsko uređivanje interijera i eksterijera škole, obilježavanje značajnijih datuma i praznika, scensko osmišljavanje školskih priredbi, izrada panoa te sudjelovanje na...

Sekcija djeluje po potrebi tijekom cijele godine. U sekciji sudjeluju učenici od VI. do IX. razreda. Učenici zainteresirani za likovni rad redovito se sastaju i u ugodnoj atmosferi stvaraju likovne radove.
U plan sekcije ulazi estetsko uređivanje interijera i eksterijera škole, obilježavanje značajnijih datuma i praznika, scensko osmišljavanje školskih priredbi, izrada panoa te sudjelovanje na raznim likovnim natjecanjima.

 

Cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari, nego njihov unutarnji značaj.
Aristotel

Svaki umjetnik je na početku bio amater.
Ralph Waldo Emerson

Umjetnost nam omogućava da pronađemo i izgubimo sami sebe u isto vrijeme.
Ralph Waldo Emerson

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan.
Vincent Van Gogh

Veliki umjetnik nikada ne vidi stvari onakvima kakve jesu. Kad bi ih vidio takvima, više ne bi bio umjetnik.
Vincent van Gogh

Slikarstvo je jače od mene. Ono me tjera da radim što god poželi.
Pablo Picasso

Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.
Pablo Picasso

Tamo gdje Duh ne vodi ruku umjetnika, tamo nema umjetnosti. Tamo gdje misao ne radi zajedno sa rukom, tamo nema umjetnika.
Leonardo Da Vinci