Povijest/Zemljopis sekcijaPovijest/Zemljopis sekcija

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2020/04/zemljopisna-naslovna.jpg

Sekcije koje se realiziraju u školi imaju važno mjesto u odgoju i obrazovanju djece. Njihova uloga je da svakom djetetu pruže priliku da otkriju i razviju svoje interese, surađuju s drugom djecom na različitim aktivnostima i projektima te steknu nova znanja i vještine. Primarna zadaća sekcije je poticati kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj djece te...

Sekcije koje se realiziraju u školi imaju važno mjesto u odgoju i obrazovanju djece. Njihova uloga je da svakom djetetu pruže priliku da otkriju i razviju svoje interese, surađuju s drugom djecom na različitim aktivnostima i projektima te steknu nova znanja i vještine. Primarna zadaća sekcije je poticati kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj djece te pozitivno utjecati na njihova postignuća u nastavnom procesu.
Sekcija povijesti i zemljopisa na taj način omogućuje djeci da slobodno vrijeme provedu organizirano, baveći se stvarima koje ih zanimaju, relaksiraju, zabavljaju te omogućuju da steknu neka nova znanja koja nisu u obveznom programu povijesti i zemljopisa ili se jednostavno druže sa svojim vršnjacima. Sekcija je dostupna svakom djetetu i prilagođena njihovim potrebama potičući istraživački duh i suradnju. Koristi od sekcije su prepoznavanje sklonosti i interesa djeteta, mnogo prije nego u nastavnom procesu. Na taj način učenici proširuju svoje vidike, istovremeno bogateći svoj socijalni i emocionalni svijet.
Aktivnosti naše sekcije između ostalog su:
• posjet muzeju
• obilazak aktualnih izložbi u galeriji
• organiziranje i realiziranje terenske nastave
• obilježavanje važnijih obljetnica iz nacionalne povijesti
• sudjelovanje na kvizovima znanja
• sudjelovanje na određenim znanstvenim konferencijama
• druženje s duvanjskim speleolozima
• obrađivanje aktualnih tema u svijetu i slično.
Na ovaj način djelujemo skoro 30 godina, a u rad bude uključeno oko 20 učenika tijekom svake školske godine. Sekcija se održava jednom tjedno, a najviše zasluga za dugovječnost i uspješnost sekcije pripada nastavnici povijesti i zemljopisa Dobrili Skočibušić.

“Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine.”
Henry David Thoreau

“Zemlja; to je dovoljno meni
Ne želim da sazviježđa dođu išta bliže
Ja znam da ona vrlo dobro stoje gdje jesu
Znam da dostaju onima koji njima pripadaju.”
Walt Whitman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *