NovostiPosjet školskoj knjižnici

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/10/posjet_knjiznici_nas.jpg

Tijekom mjeseca rujna i listopada našu školsku knjižnicu posjetili su učenici razredne nastave, koji u svom planu imaju predviđen sat knjižnice. Prvi razredi matične škole bili su u obilasku školskih prostorija pa su upoznali i našu knjižnicu. Vidjeli su kako ona izgleda i čemu služi. Posjetili su nas i mali prvaši iz PO Sarajlije. Drugi razredi matične škole...

Tijekom mjeseca rujna i listopada našu školsku knjižnicu posjetili su učenici razredne nastave, koji u svom planu imaju predviđen sat knjižnice.
Prvi razredi matične škole bili su u obilasku školskih prostorija pa su upoznali i našu knjižnicu. Vidjeli su kako ona izgleda i čemu služi. Posjetili su nas i mali prvaši iz PO Sarajlije.
Drugi razredi matične škole imali su školski sat u knjižnici. Upoznali su knjižnični prostor i školsku knjižničarku, izvore znanja i čemu oni služe. Naučili su razliku između knjižnice i knjižare, kako posuđivati, čuvati i vraćati knjige na vrijeme, što sve možemo raditi u knjižnici i kako se ponašati.
Četvrti i peti razredi u svom planu imaju pobliže upoznavanje sa referentnom zbirkom. Vidjeli su gdje se u knjižnici nalazi ta priručna zbirka, koja je i kako se njome služimo. Djeca su u grupnom radu kroz praktične zadatke vježbala kako pronaći određenu zbirku te kako se što lakše njome služiti razvijajući analitičko-istraživačke sposobnosti. Priručna građa je pomoć u učenju, samostalnom i istraživačkom radu, pisanju referata. Učenici su uvidjeli važnost bogate referentne zbirke te stjecanja navike samoobrazovanja. S priručnom zbirkom upoznati su i učenici četvrtog i petog razreda područnih odjela Mandino Selo i Borčani.

U školskoj knjižnici PŠ Šujica također je bilo živo. Prvi razredi su vidjeli gdje se knjižnica nalazi i saznali čemu služi dok su učenici drugog razreda upoznati s načinom posudbe knjiga i čuvanjem istih, a učenici osmog razreda imali su sat knjižnice na gore navedene teme.
Nakon održanih predavanja, knjižnica se više posjećuje u slobodno vrijeme. Djeca dolaze tijekom, prije i poslije nastave. Čitaju slikovnice, časopise, crtaju te se druže uz društvene igre.