Novosti20. svibnja – Dan škole

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2021/05/dan_skole_naslovna.jpg

20. svibnja OŠ Ivana Mažuranića obilježava Dan škole. I ove godine epidemiološke mjere ne dopuštaju zajednička druženja, no to nije razlog da se ne obilježi Dan škole. Naši učenici i učitelji su i u ovoj nastavnoj godini u svoj rad unijeli puno kreativnosti, zahvalni Bogu što su u školskom ozračju i školskim klupama, što je...

20. svibnja OŠ Ivana Mažuranića obilježava Dan škole.

I ove godine epidemiološke mjere ne dopuštaju zajednička druženja, no to nije razlog da se ne obilježi Dan škole. Naši učenici i učitelji su i u ovoj nastavnoj godini u svoj rad unijeli puno kreativnosti, zahvalni Bogu što su u školskom ozračju i školskim klupama, što je nezamjenjivo, izvodili nastavu do samog kraja.

Svojim literarnim, likovnim, dramskim i glazbenim radovima, na različite teme, obilježili su Dan škole.
Ovo je prigoda da se sjetimo svih onih koji su ostavili neizbrisiv trag u radu naše škole, a i da zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način bili s nama i pomagali nam. U ovom vremenu pandemije koronavirusa, učenici, nastavnici i roditelji su zajedničkim naporima omogućili da se ova školska godina provede u najpoželjnijem obliku – školskim klupama.

Naša škola je iznjedrila mnoge generacije uspješnih članova društva na koje je ponosna. Sigurni smo da u njihovim sjećanjima žive prvi učitelji koji su ostavili neizbrisiv trag u njihovom odrastanju.
Sadašnjim i bivšim učenicima, njihovim roditeljima, dragim kolegama, koji su bili ili su još uvijek dio kolektiva, želimo sretan Dan škole.

Želimo sreću našim devetašima na putu odrastanja, a dobrodošlicu onima koji nam dolaze – prvašićima.

U programu Dana Škole organizirali smo izložbu skulptura učenika od 6.do 9. razreda.

Individualni trodimenzionalni radovi oblikovani u glinamolu predstavljaju svakog pojedinca kroz njegove misli i osjećaje, te kroz njih vidimo zaigranosti i dječju slobodu izražavanja.
Radovi sličnih motiva povezani su u cjeline, dok ostale postavke funkcioniraju same za sebe.

 

Učenici IV.a razreda pripremili su 2 igrokaza „Školski život“ i „Razgovor o lektiri“.

 

Pogledajmo likovne i literarne radove učenika:

Povodom obilježavanja Dana škole učenici 3.c razreda čestitali su rođendan našoj školi izradom prigodnog plakata uz vesele poruke.

Glazbena sekcija pozdravlja nas „Veselom pjesmom“

Učenici Područne škole Kongora sa svojim učiteljicam i učiteljima obilježili su Dan škole izradom prigodnih plakata i aranžmana.