NovostiDonacija informatičke opreme za socijalno ugrožene učenike

IMG-2092
IMG-2090
IMG-2089

Od kada su naši učenici napustili svoje učionice zbog pandemije korona virusa COVID-19,  škole su dobile obvezu organizirati nastavu na daljinu. Od tada Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, uz koordinaciju prosvjetnih djelatnika, sustavno radi na provedbi toga plana. U kratkom vremenu, iz gotovo ničega uz tehničku podršku i sinergiju Sveučilišnog IT-a, SUMIT-a,...

Od kada su naši učenici napustili svoje učionice zbog pandemije korona virusa COVID-19,  škole su dobile obvezu organizirati nastavu na daljinu. Od tada Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, uz koordinaciju prosvjetnih djelatnika, sustavno radi na provedbi toga plana.

U kratkom vremenu, iz gotovo ničega uz tehničku podršku i sinergiju Sveučilišnog IT-a, SUMIT-a, SUM TV-a, RTV Herceg-Bosne, HT Eroneta i hrvatskog Carnet-a, danas smo u situaciji redovnog održavanja nastave na daljinu. Uspostavljena je komunikacija učitelj-učenik uz mnoštvo kreativnosti kako bi učenici što lakše usvojili ponuđene sadržaje uz pomoć roditelja. Roditelji su na neki način postali desna ruka učitelja, motivirajući djecu i pomažući im u svim zadatcima.

Nažalost, nemaju svi učenici jednake mogućnosti. Obitelji slabijeg imovinskog stanja ne mogu svojoj djeci priuštiti ovu tehničku opremu. Nemaju svi pristup internetu, mobitele ili tablete. Zato uvijek ima dobrih ljudi.

U ovom teškom vremenu tvrtke Feal d.o.o Široki Brijeg i Violeta d.o.o. Grude, donirajući informatičku opremu, olakšale su socijalno ugroženim učenicima praćenje nastave na daljinu. I HT ERONET je pokazao socijalnu osjetljivost donacijom tableta i internetskih kartica, koje je resorni Ministar uručio ravnateljima u našoj županiji.

Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima koji su prepoznali potrebu naših učenika, kako bi što lakše pratili nastavu na daljinu.

tekst: Klaudija Klišanin