NovostiI u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića obilježen Mjesec hrvatske knjige

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/10/mjesec_hrv_knjige_2022_nas.jpg

 Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja traje od 15. listopada do 15. studenog, a obilježava se u knjižnicama i kulturnim ustanovama diljem Hrvatske, ali i BiH. Tim povodom su i učenici 9. c razreda sudjelovali u prigodnim aktivnostima u školskoj knjižnici. Ovogodišnja tema manifestacije je „Generacija K“, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija...

 Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja traje od 15. listopada do 15. studenog, a obilježava se u knjižnicama i kulturnim ustanovama diljem Hrvatske, ali i BiH. Tim povodom su i učenici 9. c razreda sudjelovali u prigodnim aktivnostima u školskoj knjižnici. Ovogodišnja tema manifestacije je „Generacija K“, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija y, generacija z…), a održava se pod motom „Misli na sebe – čitaj“.

Kroz izradu plakata istaknuta su neka obilježja Generacije K, kao što su usamljenost i zabrinutost i vezanost za tehnologiju, a druženje u knjižnici učenicima je trebalo poslužiti kao primjer da bi ona za njih trebala biti mjesto susreta i edukacije, mjesto na kojemu bi se trebali osjećati ugodno. Cilj ovih aktivnosti prije svega je popularizacija knjige i književnosti te podizanje svijesti o važnosti kulture čitanja i pisanja.

Šima Majić