NovostiJednodnevni izlet učenika 5.razreda u Sarajevo

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/10/izlet_sarajevo_nas.jpg

U petak 7.listopada,5.razredi OŠ Ivana Mažuranića posjetili su glavni grad BiH Sarajevo. Posjetili su Vrelo Bosne gdje su ručali. Uživali su u prirodnim ljepotama, malo se odmorili i nastavili put do Zemaljskog muzeja. U Zemaljskom muzeju su posjetili arheološki dio, odjeljenje prirodnih znanosti, prirodoslovna zbirka, prapovjesna itd… Vidjeli su najznacajniju knjigu u muzeju, Sarajevsku hagadu...

U petak 7.listopada,5.razredi OŠ Ivana Mažuranića posjetili su glavni grad BiH Sarajevo. Posjetili su Vrelo Bosne gdje su ručali. Uživali su u prirodnim ljepotama, malo se odmorili i nastavili put do Zemaljskog muzeja.
U Zemaljskom muzeju su posjetili arheološki dio, odjeljenje prirodnih znanosti, prirodoslovna zbirka, prapovjesna itd…
Vidjeli su najznacajniju knjigu u muzeju, Sarajevsku hagadu iz 1350. godine i razno razne druge zbirke. Nakon muzeja posjetili su Gradsku vijećnicu iz austro-ugarskog perioda koja se nalazi u blizini Baščaršije. Prošetali su Baščaršijom i došli do spomenika” Vječna vatra”.
Obišli su vjerske objekte: katedralu, sinagogu i džamiju. Uživali su šetajući Baščaršijom gdje su kupili suvenire. Vrijeme je bilo sunčano i u večernjim satima sretno smo stigli kući.