NovostiObilježili smo mjesec hrvatske knjige

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2020/05/mjesec_hrvatske_knjige_2016.jpg

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja više od dvadeset godina uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenoga, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Čitam sto nas sat. U školskoj knjižnici izradili smo plakat s ovogodišnjom temom. Učenici su straničnike ukrasili naslovom...

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja više od dvadeset godina uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.
Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenoga, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Čitam sto nas sat.
U školskoj knjižnici izradili smo plakat s ovogodišnjom temom. Učenici su straničnike ukrasili naslovom i ilustracijom najdraže knjige i napisali zašto im se ta knjiga posebno svidjela.
U mjesecu hrvatske knjige naša knjižnica postala je bogatija za 113 knjiga raznih naslova. Neki su dopuna postojećim lektirnim naslovima, a većina knjiga je novih naslova namijenjena za razonodu. Djeca oduševljena novim naslovima odmah su izabrala knjigu koja im je naslovom i sadržajem najviše odgovarala.

Pripomenimo da smo obogatili i referentnu zbirku:
Hrvatski školski pravopis, Školska knjiga, Zagreb, 2008
Školski rječnik stranih riječi,
Hrvatski školski rječnik
Priručnik za pravilno pisanje

FOTOGALERIJA

Školska knjižničarka: Klaudija Klišanin