NovostiTerenska nastava trećih razreda

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/05/terenska_nastava_treci_nas.jpg

U petak, 13.svibnja 2022.godine, učenici trećih razreda OŠ Ivana Mažuranića, zajedno sa svojim učiteljicama, obišli su naš zavičaj. Polazak je bio s autobusnog kolodvora – autobusom, što je učenicima bilo posebno zanimljivo, budući da su neposrednim spoznavanjem uočili sadržaje nastavne jedinice Putujemo autobusom. Područni odjeli su obišli Franjevački muzej i knjižnicu u samostanu franjevaca u...

U petak, 13.svibnja 2022.godine, učenici trećih razreda OŠ Ivana Mažuranića, zajedno sa svojim učiteljicama, obišli su naš zavičaj. Polazak je bio s autobusnog kolodvora – autobusom, što je učenicima bilo posebno zanimljivo, budući da su neposrednim spoznavanjem uočili sadržaje nastavne jedinice Putujemo autobusom.
Područni odjeli su obišli Franjevački muzej i knjižnicu u samostanu franjevaca u Tomislavgradu.
Potom smo se uputili uz tok rijeke Šujice, kroz sela oko Duvanjskog polja.
Prvo stajalište je bio ranč konja u Miljackoj. Učenici su imali priliku jahati konje i družiti se u prirodi.
Nakon toga, vožnja se nastavila kroz sela do Kovača, mjesta poniranja rijeke Šujice. Prirodne ljepote su uistinu bogatstvo koje nam je darovano. Učenici su ostali zadivljeni ovim mjestom.
Vožnja se nastavila prema Buškom jezeru. U Eco-selu Grabovica, uz igru i ručak, djeca su imala priliku vidjeti mini zoološki vrt s različitim domaćim i divljim životinjama.
Posljednja stanica je bio Karmel svetog Ilije. Tu su učenici vidjeli različita umjetnička, kulturna i vjerska postignuća.
Na povratku kući autobusom se orila pjesma i smijeh.

Terenska nastava je sve obogatila novim iskustvima i saznanjima.

Aktiv učiteljica trećih razreda