NovostiUčenici šestih razreda u posjeti franjevačkom muzeju “Fra Jozo Križić” u Tomislavgradu

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/05/posjeta_muzeju_nas.jpg

Danas su učenici šestih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu uz svoje nastavnike Antu Braovca i Ivana Bakovića bili u posjeti franjevačkom muzeju “Fra Jozo Križić” u Tomislavgradu. Posjetili su lapidarij u kojem se nalazi rimska zbirka koja govori o povijesti Rima na prostoru Tomislavgrada kao i rimskoj umjetnosti. Učenici su bili u prilici...

Danas su učenici šestih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu uz svoje nastavnike Antu Braovca i Ivana Bakovića bili u posjeti franjevačkom muzeju “Fra Jozo Križić” u Tomislavgradu. Posjetili su lapidarij u kojem se nalazi rimska zbirka koja govori o povijesti Rima na prostoru Tomislavgrada kao i rimskoj umjetnosti. Učenici su bili u prilici vidjeti arheološku zbirku muzeja s kojom su se ranije upoznali kroz nastavu povijesti. Kroz franjevačku knjižnicu proveo ih je Vinko Šarac, a imali su priliku vidjeti i izložbu praslona.

S puno dojmova i sretni što su upoznali sadržaj našeg franjevačkog muzeja, učenici su korisno ispunili sate terenske nastave upoznavajući našu slavnu prošlost i naše običaje.

 

Učitelji Ante Braovac i Ivan Baković