NovostiTerenska nastava u Vukovar 2024.

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2024/03/vukovar_2024_nas.jpg

U sklopu terenske nastave povijesti, učenici devetih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, njihovi razrednici i nastavnici povijesti, zadnjih dana boravili su u Vukovaru (24.-26.03.2024). Tijekom trodnevnog boravka učenici su posjetili brojna značajna mjesta Domovinskog rada, a stručni vodiči bili su na raspolaganju za sva njihova pitanja. Prvog dana posjetili su crkvu sv.Filipa i Jakova, Muzej...

U sklopu terenske nastave povijesti, učenici devetih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, njihovi razrednici i nastavnici povijesti, zadnjih dana boravili su u Vukovaru (24.-26.03.2024).
Tijekom trodnevnog boravka učenici su posjetili brojna značajna mjesta Domovinskog rada, a stručni vodiči bili su na raspolaganju za sva njihova pitanja.
Prvog dana posjetili su crkvu sv.Filipa i Jakova, Muzej Vučedolske golubice te Gradski muzej Vukovar. U izložbenom prostoru Memorijalnog centra Domovinskog rada, uz stručno vodstvo bojnika HV-a, učenici su iz prve ruke mogli čuti o povijesti ovoga grada, Grada Heroja.
Za učenike je organizirano i predavanje na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar.

Drugi dan boravka bio je ,također, ispunjen bogatim sadržejem. Posjet Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rada, Spomen domu Ovčara i masovnoj grobnici na Ovčari, Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinskoj cesti, Borovo Commercu, „Kukuruzni put -Put spasa“ te Vukovarska bolnica 1991. i danas svjedoče o najkrvavijoj bitci, gubitcima i stradanjima koja je Vukovar pretrpio u 87-dnevnoj opsadi.
Posjet Vodotornju- simbolu stradanja i otpora grada, pružio je pogled na Dunav i prostranu vukovarsku dolinu.
Drugog dana je ujedno i organizirana i Škola mira i kviz znanja za sve učenike IX.-ih razreda HBŽ-a, na kojem su naši učenici pokazali svoje znanje te osvojili prvo mjesto.
Tijekom cijele terenske nastave učenici su se iskazali u najboljem svjetlu, te su pohvaljeni za lijepo i pristojno ponašanje.