NovostiIzabrani najbolji likovni radovi na Međunarodnom likovnom natječaju (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.)

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2024/03/Slika1-nas-1.jpg

Lana Radoš osvojila 1.mjesto, a Tomislava Križanac i Zvonimir Bagarić 3.mjesto na Međunarodnom likovnom natječaju (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.) Završen je Međunarodni likovni natječaj za 2024.godinu (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.). Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Očuvanje i zaštita mora i voda“. Samom natječaju mogla su pristupiti djeca iz cijelog svijeta koja polaze nastavu na hrvatskom jeziku. Na adresu...

Lana Radoš osvojila 1.mjesto, a Tomislava Križanac i Zvonimir Bagarić 3.mjesto na Međunarodnom likovnom natječaju (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.)

Završen je Međunarodni likovni natječaj za 2024.godinu (ISERLOHN-ESSEN-ZAGREB 2024.). Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Očuvanje i zaštita mora i voda“. Samom natječaju mogla su pristupiti djeca iz cijelog svijeta koja polaze nastavu na hrvatskom jeziku. Na adresu organizatora umjetnika i supružnika Ankice i Ante Karačić iz Iserlohna pristiglo je preko 1200 radova iz 120 škola i osam zemalja. Najbolje radove izabrao je stručni žiri u sastavu: Rainer Danne, direktor Gradske galerije u Iserlohnu, Dr.Reinhard Veit, direktor Umjetničke škole u Iserlohnu i gospođa Monika Körner-Weinert  (Kinder-Lobby).

Osnovnu školu Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada predstavljalo je 30 učenika, od 4.do 8. razreda. Djeca su na različite načine izražavala svoje ideje o zaštiti i očuvanju mora i voda. Naslikali su zaista inspirativne crteže.

U kategoriji 5.-8. razreda učenica  Lana Radoš je osvojila 1. mjesto, a Tomislava Križanac    3. mjesto. Učenik  Zvonimir Bagarić je osvojio 3. mjesto u kategoriji 1.-4.razreda.

Na EU sastanku održanom 29.veljače 2024. u Bruxellesu , radovi naših učenica Mille i Lane Radoš  su prikazani u prezentaciji o zaštiti mora i oceana.

 1.mjesto , rad učenice Lane Radoš (7.d razred)

2. mjesto, rad učenice Tomislave Križanac (7.d razred)

3. mjesto, rad učenika Zvonimira Bagarića (4.d razred)

Nagrađeni učenici su dobili diplome, a svi ostali koji su sudjelovali na natječaju zahvalnice.

Prva izložba s radovima bila je 11.ožujka u Gradskoj galeriji Iserlohn u Njemačkoj. Sljedeća izložba će biti u Zagrebu 7.lipnja 2024.godine za vrijeme Otvorenih dana Instituta Ruđer Bošković. Institut Ruđer Bošković je i organizator izložbe učeničkih likovnih radova dospjelih na natječaj.

Učenici 4.d razreda

Učenici 8.b razreda s mentoricom Anom Radoš

Tomislava Križanac (3.mjesto) i Lana Radoš (1. Mjesto) -7.d razred

Učenice iz 6.d razreda

Ovom prigodom čestitamo najuspješnijim učenicima.

Osnovna škola Ivana Mažuranića