NovostiUčenica Ivana Jurčević nagrađena na međunarodnom literarnom natječaju

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/01/ivana_jurcevic_naslovna.jpg

Udruga Mlada pera i portal iz Čakovca i portal Top generacija, koji inače promiču i potiču učeničko stvaralaštvo, u proteklom periodu organizirali su literarne natječaje – Da imam supermoć, ova bi promjena morala doć’ i drugi, Kontinent ili more, u čemu različite su zore?, u kojemu je prepoznata i nagrađena Ivana Jurčević, učenica osmog razreda...

Udruga Mlada pera i portal iz Čakovca i portal Top generacija, koji inače promiču i potiču učeničko stvaralaštvo, u proteklom periodu organizirali su literarne natječaje – Da imam supermoć, ova bi promjena morala doć’ i drugi, Kontinent ili more, u čemu različite su zore?, u kojemu je prepoznata i nagrađena Ivana Jurčević, učenica osmog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Tomislavgrad.
„Dva različita žirija sastavljena od članova udruge Mlada pera odlučivala su tko ih je od mladih autora najbolje pogodio u žicu. Za prvi natječaj Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’ literati osnovnih i srednjih škola detaljno su objasnili što sve muči njih, njihove obitelji, prijatelje, ljude, svijet, životinje, prirodu…i kojim bi supermoćima sve to promijenili i poboljšali. Jedan dio mladih kreativaca zapravo je objasnio žiriju što se natječajem htjelo postići i da nije poanta u tome kad bi imali supermoći nego koje moći već imamo u sebi samima i možemo ih koristiti, poput tople riječi, dobrote, pomaganja starijima, nemoćnima, sortiranjem otpada, jednostavnim osmijehom i tako redom! (…)Drugi žiri je morao odabrati one koji su ih na natječaju Kontinent ili more, u čemu različite su zore? uspjeli uvjeriti u iskrenu ljubav prema svom zavičaju, ali i poštovanju prema zavičajima drugih ljudi i to u čak 4 kategorije jer je ovaj natječaj proglašen međunarodnim literarnim natječajem“, stoji u priopćenju žirija spomenute udruge.


Natječaj u kojemu je nagrađena naša učenica podijeljen je u nekoliko kategorija, a kako ističu, najkreativniji literarni dokaz svoje ljubavi prema zavičaju i empatiju prema drugim krajevima po ocjeni žirija pružili su:
• u kategoriji osnovnoškolci 1. – 4. razreda: Una Skendžić, 3. razred, OŠ Cvjetno Zagreb
• u kategoriji osnovnoškolci 5. – 8. razreda: Ana Ložnjak, 6. razred, OŠ Mihaela Šiloboda Sveti Martin pod Okićem
• u kategoriji srednjoškolci: Dajana Dragičević, 3. razred, SŠ Brač – Supetar
• u kategoriji učenici izvan RH koji pišu na hrvatskom jeziku: Ivana Jurčević, 8. razred, OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad, BiH
Naši čitatelji imali su priliku nedavno na školskoj stranici pročitati nagrađeni Ivanin rad naziva Dva doma, i uvjeriti se u njezin talent, a Ivani želimo da joj ova nagrada bude snaga i motivacija za daljnji napredak na polju literarnog izražavanja!

Nastavnica Šima Majić