NovostiUčenici iz Tomislavgrada snimili video o vršnjačkom nasilju

Ovaj video nastao je povodom Dana ružičastih majica. Stvorili smo ga mi, učenici osmih i devetih razreda, mi, članovi likovne i dramske sekcije, mi, učenici i nastavnici Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu.Učinili smo to kako bi upozorili na vršnjačko nasilje, na problem od kojeg često svi mi okrećemo glavu. Učinili smo to kako bi...

Ovaj video nastao je povodom Dana ružičastih majica. Stvorili smo ga mi, učenici osmih i devetih razreda, mi, članovi likovne i dramske sekcije, mi, učenici i nastavnici Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu.Učinili smo to kako bi upozorili na vršnjačko nasilje, na problem od kojeg često svi mi okrećemo glavu. Učinili smo to kako bi ohrabrili sve žrtve nasilja da prekinu šutnju, skupe hrabrost i progovore. Učinili smo to za sve one koji gledaju i šute, da poviču, da zaustave!
Ovom smo se projektu posvetili u potpunosti i nakon više od tjedan dana rada-uspjeli smo! Snimili smo video i napravili prezentaciju. Isplatilo se! Svi smo se promijenili i zbilja počeli suosjećati. Zadnje srijede u veljači, na Dan ružičastih majica prikazali smo video i održali prezentaciju svojim kolegama i prijateljima.
Učinili smo jedni druge ponosnima. Napravili smo sve što je u našoj moći. Sad ostaje na svima nama da progovorimo i zaustavimo nasilje!