Eko sekcijaNovostiOdličan uspjeh naših učenika na Ekološkom kvizu „Lijepa naša“

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2020/03/eko-skola-kviz.jpg

Tekst i foto pripremili: (tekst: Klaudija Klišanin/foto: Školska foto grupa)

Učenici naše škole, sa svojom mentoricom prof. Josipom Gale, sudjelovali su na Ekološkom kvizu „Lijepa naša 2014.“, koji se održao u subotu, 26. travnja, u Zagrebu. Na ovom natjecanju otvorenog tipa sudjelovalo je 38 škola. Organizator natjecanja je Udruga Lijepa naša. Osim osnovnih i srednjih škola koje egzistiraju u Hrvatskoj, na spomenutom kvizu sudjelovale su i hrvatske škole iz Herceg-Bosne koje nastavu provode po hratskom nastavnom planu i programu.
Našu školu predstavilo je četvero učenika:

1. Matea Križanac VI. r.
2. Stela Križanac VII. r.
3. Frano Drmić VIII./9 r.
4. Jozo Krstanović VIII./8 r.

Profesorici Josipi Gale u pripremi djece za ovaj kviz pomagali su: prof. Dražana Šola, vjeroučitelj Ivan Sušilović i nastavnica informatike Marina Livaja.
Program natjecanja sastojao se od pisanog dijela, prikaza ostvarenog praktičnog rada učenika pod motom: „Istražili smo-uradili smo-predlažemo“ kroz Power Point prezentaciju i usmenog dijela prvih pet ekipa. Tema naše ekipe bila je „Endemske biljne vrste Parka prirode Blidinje“, konkretno, ljekovitost i zaštita biljaka: srčanika, munike i smrdljive borovice. Naglasak prezentacije bio je na konkretnom i kreativnom učeničkom radu, kao i na iznesenom prijedlogu rješavanja uočenog problema, te podizanju opće razine ekološke svijesti.
Naše ekipa postigla je zavidan uspjeh zauzevši osmo mjesto. Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i odličnom znanju. Hvala im što su na ovaj način doprinjeli razvijanju ekološke svijesti.
Činjenica je da nijedan ekološki problem nije moguće riješiti, ukoliko se ne utječe na mijenjanje ljudskog ponašanja. Stupanj ekološke svijesti i kulture je, ustvari odraz spoznaje i vrednovanje odnosa pojedinca prema životnoj sredini.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *