NovostiSportska sekcijaOdržano sportsko natjecanje učenika osnovnih škola s područja Hercegbosanske županije

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2019/11/sportsko-natjecanje-naslovna.jpg

Tekst i foto pripremili: Sportska sekcija OŠ Ivana Mažuranića

U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije 22. studenoga u Livnu je održano 7 po redu sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije.

Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ „fra Lovro Karaula”, dok su treće mjesto osvojile naše odbojkašice OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada.


U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna, drugo mjesto pripalo je OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, a treće OŠ „Glamoč“.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila naša ekipa OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “Drvar” iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo je OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa.


U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna. Drugo mjesto osvojile su naše učenice OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna.

 

U sportskom natjecanju sudjelovalo je ukupno 300 djece od 5. do 9 razreda. Najuspješnijim ekipama uručene su prigodne nagrade.
Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *