NovostiTerenska nastava četvrtih razreda OŠ Ivana Mazuranica Tomislavgrad

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2022/05/terenska_nastava_2022_nas.jpg

Dana 29.travnja 2022. godine učenici četvrtih razreda su se uputili prema Livnu ,koji je ujedno i središte naše županije. Na putu smo svratili vidjeti branu na Buškom jezeru. U Livnu u Gorici posjetili smo samostan sv. Petra i Pavla, koji obiluje kulturno-umjetničkim sadržajima. Samostan je poznat po zbirci slika Gabrijela Jurkića i dr. poznatih umjetnika....

Dana 29.travnja 2022. godine učenici četvrtih razreda su se uputili prema Livnu ,koji je ujedno i središte naše županije.

Na putu smo svratili vidjeti branu na Buškom jezeru.

U Livnu u Gorici posjetili smo samostan sv. Petra i Pavla, koji obiluje kulturno-umjetničkim sadržajima. Samostan je poznat po zbirci slika Gabrijela Jurkića i dr. poznatih umjetnika. Muzej posjeduje bogatu knjižnicu, etnografske predmete, arheološke nalaze i dr.

Nakon razgledavanja umjetnina i samostana, krenuli smo na izvor Duman koji je izvor rijeke Bistrice u gradu Livnu.

Nakon razgledanja izvora uputili smo se prema Duhovnom centru “Karmel sv. Ilije” u Grabovici. Posebno nam se svidio rad našeg kipara Ilije Skočibušića iz Tomislavgrada koji je izradio postaje Križnog puta, kipove, vrata, tabernakul, svetohranište i prostor oko oltara u crkvi sv. Ilije Proroka.
Na povratku kuci posjetili smo Eco selo Grabovica gdje smo ručali ,malo razgledali i zabavili se. Puni dojmova sretno smo stigli kući.

Učiteljice 4. razreda OŠ Ivana Mažuranića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *