Likovna sekcijaNovostiPrvo mjesto našoj školi

https://osimtg.ba/wp-content/uploads/2016/06/lik-tekst.jpg

Tekst i foto pripremili: (tekst: Klaudija Klišanin/foto: Marijana Kovačević VIII.a razred)

Naša škola je sudjelovala na natjecanju likovnih radova pod nazivom „Svako dječje pravo je bitno pravo“. Natjecanje je organizirao EU info centar u BiH povodom 25. obljetnice donošenja Konvencije o pravima djeteta. Na ovom natjecanju u Sarajevu sudjelovalo je oko 150 škola iz BiH, među kojima je i naša škola, osvojivši prvo mjesto. Nastavnik likovne kulture Enis Redžepagić Hek i učenici, 24. studenog, nazočili su promociji likovnih radova. Nastavnik je na ovo natjecanje dostavio desetak radova naših učenika, koji su bili vrlo zapaženi.

Osobitu pozornost privukao je rad učenice VIII.a razreda Marijane Kovačević. Ona je napravila rekonpoziciju harmonike presavivši listove na kojima su s jedne strane nacrtane djevojčice, a s druge dječaci. Kad se harmonika razvije oni se drže za ruke i plešu. Iznad i ispod njih je duga naslikana temperom, a tipke sa strana crnim markerom. Ovaj rad osvojio je prvo mjesto.

Na pobjedničkom panou našao se je još jedan rad naše učenice VII.b razreda Anđele Kovačević. To je crtež djece različitih rasa koja se drže za ruke obgrlivši majku Zemlju.

Našu školu predstavljao je i rad učenice VIII.a razreda Ivane Kovačević koja je za djecu u nošnji koristila kombinaciju platna i suhih bojica.

Učenike očekuju plakete za sudjelovanje na natjecanju, a za najuspješnije radove predviđene su i prigodne nagrade.

Upućujemo čestitke nastavniku i učenicama na radu i postignutom uspjehu!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *